· 

Відбувся III (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства



Третій (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства відбувся 25 січня 2022 року у м. Тернопіль.

У змаганнях узяли участь учні 9 – 11 класів: 12 учнів/учениць 9 класу, 13 учнів/учениць 10 класу та 13 учнів/учениць 11 класу.

Учасникам олімпіади були запропоновані для виконання завдання укладені в межах чинних навчальних програм з правознавства для 9 – 11 класів закладів загальної середньої освіти, здебільшого навчальної програми з «Основ правознавства» для 9 класу.


Завдання передбачали, як знання теоретичного матеріалу (робота з понятійним апаратом; завдання на характеристику правового порядку, явища чи правової процедури тощо), так і практичних умінь розв’язання ситуацій у вигляді юридичних задач (правових ситуацій).

Особливу увагу у завданнях було привернено до правового статусу неповнолітніх осіб відповідно до норм законодавства України.

Членами компетентного журі, за результатами перевірки робіт, було відзначено високий рівень знань та вмінь значної частини учасників олімпіади.

Після підбиття підсумків визначено переможців обласного етапу учнівської олімпіади з правознавства. Загалом дипломи I, II та III ступенів отримають 17 учасників олімпіади.

Абсолютними переможцями олімпіади стали: Оксана Шульга, учениця 9 класу Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 (учитель Ольга Вікторівна Строєвус); Едвард Студент, учень 10 класу опорного закладу Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 (учитель Віктор Антонович Думський); Ліля Вечеринська, учениця 11 класу Колодненської ЗОШ І-ІІІ ст. (учитель Віктор Іванович Пахлан).

Переможці III етапу олімпіади здобули право представляти нашу область на IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.