· 

Практична медіаграмотність на уроках історії та суспільствознавчих дисциплін



Відповідно до плану роботи Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО), 30 листопада 2021 року, на платформі сервісу Google Meet, відбувся онлайн-тренінг «Практична медіаграмотність на уроках історії та суспільствознавчих дисциплін».

 

Учасниками тренінгу стали понад 80 учителів історії, правознавства та громадянської освіти закладів загальної середньої освіти Тернопільської області.

Тренерами під час заходу були Іван Букавин, методист з історії та суспільствознавчих дисциплін та Оксана Городецька, доцент кафедри менеджменту та методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук.
 
Оксана Володимирівна ознайомила учасників із теоретичними та практичними аспектами формування медіакомпетентної особистості, організувала та провела із вчителями історії та суспільствозначих дисциплін цілу низку цікавих та корисних тренінгових вправ.

 

Іван Ярославович привернув увагу педагогів до методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо викладання медіаосвітніх курсів, вимог навчальних програм з історії, правознавства та громадянської освіти щодо формування медіаграмотності, а також ознайомив із сучасними тематичними інформаційними онлайн-ресурсами та можливостями їхнього використання в освітньому процесі.