· 

Творча зустріч «Сучасний підручник з історії та суспільствознавчих дисциплін» з Олександром Гісемом



12 січня 2022 року у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО) відбулася онлайн творча зустріч «Сучасний підручник з історії та суспільствознавчих дисциплін» з автором багатьох шкільних підручників і посібників з історії, правознавства та громадянської освіти, вчителем-методистом Міжнародної української школи (м. Київ), кандидатом історичних наук Олександром Володимировичем Гісемом.

У творчій зустрічі з відомим автором взяли участь понад 80 учителів історії та суспільствознавчих дисциплін закладів загальної середньої освіти Тернопільської області.


У ролі модератора заходу виступив учитель-методист, методист ТОКІППО з історії, правознавства та громадянської освіти Іван Ярославович Букавин.

Олександр Володимирович ознайомив учасників зустрічі із власним баченням щодо розвитку освітньої сфери, підходів до творення й змісту сучасних підручників з історії та суспільствознавчих дисциплін.

 

Як автор підручників, педагог та історик-науковець Олександр Гісем здійснив докладний аналіз змісту підручників з історії України та всесвітньої історії для 9 класу закладів загальної середньої освіти. 

 

Велике зацікавлення викликали історичні розвідки автора, запропонований ним новий погляд на важливі події з історичного минулого України та світу.

Олександр Володимирович Гісем відповів на численні запитання педагогів Тернопільщини, зокрема, щодо вибору посібників для підготовки до успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, а також творчих планів, написання нових підручників та посібників з історії та суспільствознавчих дисциплін.