· 

Психолого-методичні передумови якісної підготовки до ДПА/ЗНО з історії України



29 вересня 2021 року у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО), на платформі онлайн-сервісу Google Meet, відбувся тренінг для вчителів історії «Психолого-методичні передумови якісної підготовки до ДПА/ЗНО з історії України».

 

Тренерами під час заходу виступили Людмила Онищук, Віктор Кавецький та Іван Букавин.


Людмила Онищук, завідувач центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності ТОКІППО, ознайомила присутніх із результатами й уроками державної підсумкової атестації/зовнішнього незалежного оцінювання з історії України 2021 року та можливостями використання ресурсів Українського центру якості освіти у професійній діяльності вчителя історії.


Віктор Кавецький, доцент, завідувач кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, охарактеризував виклики зовнішнього незалежного оцінювання для випускників (когнітивні, особистісні, процесуальні), а також надав професійні рекомендації щодо формування психологічної готовності здобувачів освіти до зовнішнього незалежного оцінювання з історії України.


Іван Букавин, методист з історії та суспільствознавчих дисциплін, здійснив аналіз практичних аспектів підготовки до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, а також надав поради щодо здійснення вчителями історії якісної підготовки школярів до цих важливих випробувань.


Активними учасниками онлайн-тренінгу стали понад 60 педагогів-істориків із закладів загальної середньої освіти та консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників Тернопільської області.