· 

Наскрізні лінії як засіб інтеграції ключових і загальнопредметних компетентностей



Відповідно до плану роботи інституту у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти (ТОКІППО) 24 вересня 2021 року відбулося заняття школи професійного становлення молодого вчителя історії «Наскрізні лінії як засіб інтеграції ключових і загальнопредметних компетентностей у процесі навчання історії та суспільствознавчих дисциплін».

 

Захід відбувався онлайн на платформі сервісу Google Meet. Учасниками засідання стали 19 молодих учителів закладів загальної середньої освіти Тернопільської області.

Заняття провів методист з історії та суспільствознавчих дисциплін, завідувач відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ТОКІППО Іван Букавин. У ході роботи заняття школи молодого вчителя історії зазначалося, що умовах упровадження Концепції Нової української школи наскрізні лінії є засобом інтеграції ключових і загальнопредметних компетентностей, навчальних предметів та предметних циклів. Наскрізні лінії як соціально значимі надпредметні теми допомагають формуванню в учнів/учениць уявлень про суспільство в цілому, розвивають здатність застосовувати отримані знання у різних ситуаціях. Мета наскрізних ліній – «сфокусувати» увагу на досягненні життєво важливої для учнівства й суспільства мети, увиразнити ключові компетентності.

На завершення роботи заняття розглянуто низку важливих питань щодо організації навчання історії, правознавства та громадянської освіти у 2021/2022 навчальному році.